Άκης Πετρετζίκης: Μοσχαράκι κοκκινιστό σε 15 λεπτά ; Φυσικά ! Ο πιο εύκολος τρόπος για το αγαπημένο, μαμαδίστικο φαγητό ! (βίντεο)
Θα σας λύσει τα χέρια!
Υλικά
-
800 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, γάλακτος
-
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι
-
1 σκ. σκόρδο
-
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
-
¼ κ.γ. κανέλα
-
1 φύλλο δάφνης
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
500 γρ. χυμό ντομάτας
-
αλάτι
-
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
-
πατάτες τηγανητές
-
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Εκτέλεση
-
Τοποθετούμε μια ρηχή και αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
-
Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτά και μικρά κομμάτια.
-
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μοσχαράκι.
-
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να πάρει χρώμα για περίπου 2-3 λεπτά.
-
Γυρνάμε τα κομμάτια με ένα πιρούνι από την άλλη πλευρά, αφήνουμε ακόμα 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και μεταφέρουμε το μοσχαράκι σε ένα πιάτο.
-
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
-
Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
-
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το φύλλο δάφνης και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
-
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, και ρίχνουμε το μοσχαράκι στη σάλτσα.
-
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
Συνοδεύουμε το μοσχαράκι με πατάτες τηγανητές και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Who is who
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».
Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου και το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-σήμερα) και Akis' Food Tour (2020-σήμερα).
Στην ιστοσελίδα akispetretzikis.com θα βρείτε ό,τι συνταγή θέλετε!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr