Ο σεφ της μοντέρνας κουζίνας Γιάννης Λουκάκος θριαμβεύει στα σαρακοστιανά - Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι και κόλιανδρο!

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το www.yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής...

ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό(ή το νερό) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα.

Τέλος, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ.

ΥΛΙΚΑ

  • Για το πιάτο
    • 30 γρ. ελαιόλαδο
    • 80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ
    • 60 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • 800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
    • 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό
    • 15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
    • 20 γρ. χυμό λάιμ
    • αλάτι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr