Ο Στέλιος Παρλιάρος μας φτιάχνει μους σοκολάτα με μελομακάρονα- Μια πρωτότυπη, αφράτη & γιορτινή συνταγή!
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μία τόσο πλούσια μους σοκολάτα με μελομακάρονα.
ΥΛΙΚΑ
Για την pâte à bombe
- 6 κρόκοι αβγών
- 1 ολόκληρο αβγό
- 100 γρ. λευκη, κρυσταλλική ζάχαρη
- 60 γρ. νερό
Για τη μους σοκολάτα
- 300 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 70% κακάο, σε κομμάτια
- 110 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
- 400 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι
- 16 μελομακάρονα, σπασμένα στα τρία ή στα τέσσερα
Για τα ζαχαρωμένα καρύδια (διακόσμηση)
- 200 γρ. καρύδια (ψίχα)
- 200 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την pâte à bombe
- Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τους κρόκους, το αβγό, τη ζάχαρη και το νερό. Τοποθετούμε σε μπεν μαρί και με έναν αβγοδάρτη ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα φτάσει στους 82-84°C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής).
- Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό έως του κρυώσει και αφρατέψει.
Για τη μους σοκολάτα
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο πάνω σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Ζεσταίνουμε το γάλα, το αδειάζουμε στην κουβερτούρα και ομογενοποιούμε. Όταν η θερμοκρασία πέσει λίγο, ενσωματώνουμε τη μισή παχύρευστη κρέμα ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης.
- Προσθέτουμε την pâte à bombe που φτιάξαμε, ανακατεύουμε με τη μαρίζ ώστε να ενσωματωθεί και προσθέτουμε την υπόλοιπη παχύρευστη κρέμα, ανακατεύοντας.
- Σε 8 ποτήρια μοιράζουμε τα σπασμένα μελομακάρονα και γεμίζουμε με τη μους. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, ώστε να κρυώσουν καλά οι μους.
Για τα ζαχαρωμένα καρύδια
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε έως ότου εξατμιστεί το σιρόπι και αρχίσουν να ζαχαρώνουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν. Γαρνίρουμε κάθε μους με 1 ζαχαρωμένο καρύδι.
Διαβάστε ακόμα: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας φτιάχνει μια απίθανη συνταγή - Caprese πορτοκάλι που λιώνει στο στόμα!
Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Το εύκολο σουφλέ με πλούσια, ζεστή σοκολάτα να ξεχειλίζει σε κάθε κάθε μπουκιά - Θα χρειαστείτε μόνο 10' !
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr