Κάτι ελαφρύ για βράδυ: Παντζαροσαλάτα με ροκφόρ και καρύδια, εύκολη, γρήγορη και χορταστική!

Γλυκόξινη σαλάτα με παντζάρια που αυτή την εποχή είναι πιο τρυφερά και νόστιμα

Γλυκόξινη σαλάτα με παντζάρια που αυτή την εποχή είναι πιο τρυφερά και νόστιμα, από το gastronomos.gr



Υλικά
1 κιλό τρυφερά παντζάρια (και τα φύλλα και οι βολβοί)
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
150 γρ. ροκφόρ, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις «απαλό»
3 κουτ. σούπας ξίδι (από λευκό κρασί)

Μερίδες 4
Προετοιμασία περίπου 40΄

Διαδικασία
Ξεχωρίζουμε τα φύλλα από τους βολβούς. Πλένουμε καλά τα φύλλα, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε τους βολβούς στη μέση και τους βάζουμε σε αλουμινόχαρτο μαζί με το σκόρδο. Περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε καλά με το αλουμινόχαρτο σε πακέτο. Ψήνουμε τους βολβούς για 40 λεπτά.
 
Οταν είναι έτοιμα τα παντζάρια, τα βγάζουμε από το φούρνο, ξετυλίγουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Κόβουμε τους βολβούς σε μέτρια κομμάτια, όπως είναι μέσα στο αλουμινόχαρτο και αδειάζουμε το όλον πάνω στα φύλλα παντζαριού. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα, χτυπάμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Σκορπάμε και το ροκφόρ, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr