Όταν ο Λευτέρης Λάζαρου «κεντάει» στο ψαρικό : φέτα ψάρι με βασιλομανιτάρα Ηπείρου, κάρδαμο & ζωμό καραβίδας, ελαφρύ, ντελικάτο, υγιεινό !

Υλικά



σφυρίδα φιλέτο ή ροφός: 800 γρ. (4 κομμάτια από 200 γρ. η μερίδα)
κρεμμύδι: 1 ξερό ψιλοκομμένο
βασιλομανίταρα αποξηραμένα: 500 γρ. (ή 1 κιλό φρέσκα)
ελαιόλαδο: 130 ml και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ψαριού
λευκό κρασί: 200 ml
σκόρδο: 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο
ζωμός καραβίδας: 1 λίτρο
κάρδαμο: 7 σπόροι σπασμένο
αστεροειδές γλυκάνισο: 7 σπόροι
δυόσμος φρέσκος: 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
ρίγανη φρέσκια: 2 κλωνάρια
αλάτι: 1 κουταλιά της σούπας ψιλό και λίγο χοντρό
πιπέρι: 1/2 κουταλιά της σούπας
μουστάρδα Colman's: 2 κουταλιές της σούπας
ντοματίνια: 300 γρ. ξεφλουδισμένα



Εκτέλεση

Σοτάρετε στο τηγάνι με 30 ml ελαιόλαδο τα ντοματίνια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους και τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι χοντρό.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (100 ml) και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τα σοτάρετε κι αυτά και σβήνετε με το κρασί.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε το σκόρδο, το ζωμό καραβίδας, το κάρδαμο και το αστεροειδές γλυκάνισο σε τουλπάνι, τον δυόσμο και τη ρίγανη και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 20΄. Στο τέλος ρίχνετε τη μουστάρδα και τα ντοματίνια και βράζετε για 5΄ ακόμα.
Αλείφετε το ψάρι με ελαιόλαδο και αλατίζετε ελαφρά. Ψήνετε στη σχάρα ή σε τηγάνι αντικολλητικό. Γυρίζετε το φιλέτο ή το κομμάτι του ψαριού κάθε 2΄ περίπου. Όταν είναι έτοιμο, βάζετε τα μανιτάρια στο κέντρο του πιάτου και από πάνω τοποθετείτε το ψάρι. Ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr