Ο Άκης Πετρετζίκης μας «κολάζει»! - Cheesecake με φιστίκια Αιγίνης – Θα το λατρέψετε
Δοκιμάστε το!
24 Ιανουαρίου 2025 - 6:04 μμ
Συστατικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
Για την κρέμα
- 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 700 γρ. τυρί κρέμα
- 120 γρ. άχνη ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
Για το γλάσο
- 200 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
Για το σερβίρισμα
- φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Αλείφουμε μία φόρμα διαμέτρου 25 εκ. με αποσπώμενη βάση με λιωμένο βούτυρο, κόβουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε λωρίδες ώστε να καλύπτουν τα τοιχώματα, τις τοποθετούμε στη φόρμα και αλείφουμε ξανά με βούτυρο πάνω από τις λωρίδες λαδόκολλας.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα να πάει παντού.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά να κρυώσει.
Για την κρέμα
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα φύλλα ζελατίνης, ρίχνουμε αρκετό κρύο νερό έτσι ώστε να τα καλύπτει και αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης πιέζοντάς τα με χέρια μας και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε 20 γρ. από την κρέμα γάλακτος, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι και την πραλίνα φιστικιού, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις λιωμένες ζελατίνες και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο, αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρά η επιφάνειά του.
Για το γλάσο
- Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την πραλίνα φιστικιού, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½-2 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο και το ρίχνουμε πάνω από το cheesecake ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του.
- Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να κρυώσει καλά.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο, βγάζουμε τη μεμβράνη, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη λαδόκολλα περιμετρικά.
- Βουτάμε ένα μαχαίρι σε καυτό νερό, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε το πάνω μέρος με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
Διαβάστε ακόμα: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει σοκολατάκια με καστανό – Εύκολα & ιδανικά για τις μικρές λιγουρίτσες μας
Διαβάστε ακόμα: Στέλιος Παρλιάρος: Άλειμμα μελιού με βούτυρο & λεμόνι - Το κλασικό σνακ αποκτά άλλη διάσταση!
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
23 Ιανουαρίου 2025
22 Ιανουαρίου 2025