Πεντανόστιμα, λαχταριστά και ακαταμάχητα λουκούμια από τον σεφ μας, Κωνσταντίνο Μουζάκη!

Πώς να φτιάξετε νόστιμα και λαχταριστά λουκούμια, the... Κωνσταντίνος Μουζάκης's way, ώστε όλοι να γλέιφουν τα δάχτυλά τους!

Πώς να φτιάξετε νόστιμα και λαχταριστά λουκούμια, the... Κωνσταντίνος Μουζάκης's way, ώστε όλοι να γλέιφουν τα δάχτυλά τους!



ΥΛΙΚΑ
* 750 γραμμάρια ζάχαρη * 600 ml νερό * 110 γραμμάρια κορν φλάουρ* ½ φλιτζάνι ροδόνερο * μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τη ζάχαρη με το νερό σε μία κατσαρόλα να βράσουν. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με ένα φλιτζάνι νερό. Ρίξτε το στο σιρόπι που βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Χαμηλώστε τη φωτιά και βράστε το μείγμα για 1 ώρα χωρίς να το σκεπάσετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μη κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίξτε το ροδόνερο και λίγες σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και δοκιμάστε σε ένα πιατάκι αν στέκεται σαν δεμένο σιρόπι (πρέπει να έχει την υφή του μελιού). Βάλτε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε ένα ρηχό ταψί με διαστάσεις περίπου 20x20 εκ., πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και αδειάστε το ζεστό μείγμα. Αφήστε να κρυώσει και αναποδογυρίστε το σε επιφάνεια που την έχετε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη. Κόψτε σε μικρά κομμάτια, πασπαλίστε τα με άχνη ζάχαρη και φυλάξτε τα σε ένα δοχείο εκτός ψυγείου.


Το who is who του Κων/νου Μουζάκη

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(ChefClub of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και PastryChef στο IEK ΞΥΝΗ


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr