Μουντιάλ 2014: «Σκόνταψε» η Βραζιλία στο Μεξικό (0-0), Ρωσία-Ν.Κορέα 1-1, Γκάνα-ΗΠΑ 1-2, Βέλγιο-Αλγερία 2-1 τα χθεσινά αποτελέσματα

Η Βραζιλία δεν έκανε καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής και αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με το Μεξικό, έτσι αμφότερες έχουν από 4 βαθμούς.

Η Βραζιλία δεν έκανε καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα της 2ης αγωνιστικής και αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με το Μεξικό, έτσι αμφότερες έχουν από 4 βαθμούς.



Την Τετάρτη η Κροατία παίζει με Καμερούν και ο νικητής πάει στους 3 βαθμούς, έτσι θα έχει πολλές ελπίδες για πρόκριση την τελευταία αγωνιστική.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Γκιγιέρμο Οτσόα, με τον Μεξικανό τερματοφύλακα να κάνει 4-5 μεγάλες επεμβάσεις, με μία είναι... τεράστια.

Οι Μεξικανοί δεν φοβήθηκαν σε καμία περίπτωση, δίκαια πήραν την ισοπαλία και το ματς με την Κροατία την τελευταία αγωνιστική αναμένεται συναρπαστικό.

 
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Αρένα Καστελάο"
 
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ (84' Ουίλιαν), Ραμίρες (46' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ, Φρεντ (68' Ζο).
ΜΕΞΙΚΟ (5-3-2): Οτσόα, Αγκιλάρ, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Ράφα Μάρκες, Έκτορ Μορένο, Λαγιούν, Χοσέ Χουάν Βάσκες, Έκτορ Ερέρα (76' Φαμπιάν), Γκουαρδάδο, Ζιοβάνι ντος Σάντος (84' Ραούλ Χιμένες), Περάλτα (74' Χαβιέρ Ερνάντες).


Ρωσία-Ν.Κορέα 1-1

Ρωσία και Νότιος Κορέα αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 1η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2014.



Το ματς ήταν κακό, το πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις, ενώ το δεύτερο βέβαια δεν είχε θέαμα, απλά δύο ιδιαίτερες φάσεις που οδήγησαν σε γκολ.

Οι Ασιάτες άνοιξαν στο σκορ στο 68' με τον Λι Κέουν-Χο ή μάλλον με την τεράστια γκάφα του Ίγκορ Ακινφέεβ, ενώ απάντησε ο Αλεκσάντρ Κερζακόβ στο 74', τρία λεπτά μετά την είσοδό του, όμως ίσως το γκολ να μην έπρεπε να μετρήσει λόγω οφ-σάιντ.

Ρωσία και Νότιος Κορέα έχουν από έναν βαθμό, κορυφή είναι το Βέλγιο με 3 και χωρίς βαθμό είναι η Αλγερία στον 8ο όμιλο.

 
Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Αρένα Παναντάλ"
 
ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Εστσένκο, Ιγκνασέβιτς, Β.Μπερεζούτσκι, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Φαϊζούλιν, Ζιρκόβ (71' Κερζακόβ), Σαμέντοβ, Σατόβ (59' Τζαγκόεβ), Κοκόριν.
Ν.ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ Σούνγκ-Ριόνγκ, Γιονγκ Λι, Κιμ Γιούνγκ-Γκουόν, Χονγκ Γέονγκ-Χου (72' ), Γιουν Σουκ-Γιούνγκ, Χαν Κουκ-Γιούνγκ, Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ, Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, Κου Για-Τσέολ, Παρκ Τσου-Γιούνγκ (56' Λι Κέουν-Χο), Σον Χέουνγκ-Μιν.
 
Γκολ: 74' Κερζακόβ / 68' Λι Κέουν-Χο
Κάρτες: 14' Σον Χέουνγκ-Μιν, 30' Κι Σουνγκ-Γιόνγκ, 49' Σατόβ

Γκάνα-ΗΠΑ 1-2

Το φάντασμα της Γκάνας ξορκίστηκε για τις ΗΠΑ, καθώς σε ένα συγκλονιστικό ματς νίκησαν με 2-1 τους Αφρικανούς, από τους οποίους είχαν χάσει με το ίδιο σκορ στα δύο τελευταία Μουντιάλ.



Οι Αμερικανοί στην 2η αγωνιστική παίζουν... τελικό με Πορτογαλία, ενώ ο Μπρουκς στο 86' τους χάρισε τη νίκη κόντρα στην Γκάνα, η οποία είχε ισοφαρίσει στο 82' με τον Αντρέ Αγιού.
Το σκορ είχε ανοίξει ο Κλιντ Ντέμπσεϊ μόλις στο πρώτο λεπτό και συγκεκριμένα στα 29 δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας το 5ο πιο γρήγορο τέρματα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το πιο γρήγορο γκολ το έχει ο Χακάν Σουκούρ (15'', 2002) και ακολουθούν Μάσεκ (25'', 1962), Λένερ (28'', 1934) και Ρόμπσον (29'', 1982).

Με αυτό το τέρμα ο Ντέμπσεϊ έγινε ο πρώτος Αμερικανός που έχει σκοράρει σε 3 Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ ο ΝταΜάρκους Μπίσλεϊ έγινε ο πρώτος Αμερικανός που αγωνίζεται σε 4ο Μουντιάλ!
 
ΓΚΑΝΑ: Κουαράσεϊ, Οπάρε, Μένσα, Μπόι, Κουατζού Ασαμόα, Ράμπιου (71' Εσιέν), Μουντάρι, Αντρέ Αγιού, Τζόρνταν Αγιού (59' Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ), Ατσού (78' Αντόμα), Ασαμόα Τζαν.
ΗΠΑ: Χάουαρντ, Φάμπιαν Τζόνσον, Κάμερον, Μπέσλερ (46' Μπρουκς), Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Μπεντόγια, Τζερμέιν Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Ντέμπσεϊ, Άλτιντορ (23' Άρον Γιόχανσον).
 
Γκολ: 82' Αντρέ Αγιού / 1' Ντέμπσεϊ, 86' Μπρουκς
Κάρτες: 30' Ράμπιου, 92' Μουντάρι

Βέλγιο-Αλγερία 2-1

Το Βέλγιο έκανε την ανατροπή και νίκησε 2-1 τη μαχητική Αλγερία στο Μπέλο Οριζόντε, για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ. Την ανατροπή για τη βελγική ομάδα έκαναν δύο αλλαγές του Μαρκ Βίλμοτς, οι Φελαϊνί και Μέρτενς.  

Η Αλγερία, εξαιρετικά οργανωμένη στην άμυνα, δεν επέτρεψε στους Βέλγους να πατήσουν περιοχή και να απειλήσουν στο α' μέρος, κατάφερε να προηγηθεί, αλλά στο τέλος δεν άντεξε.

Οι Αλγερινοί λοιπόν, προηγήθηκαν με πέναλτι του Φεγκουλί στο 25'. Το πέναλτι κέρδισε ο ίδιος, όταν ανατράπηκε από τον Βερτόνγκεν. Στο α' μέρος, η βελγική ομάδα ήταν μπλοκαρισμένη και απειλούσε μόνο με σουτ εκτός περιοχής. Στην καλύτερη στιγμή τους στο διάστημα αυτό, ο Μπολί απέκρουσε το σουτ του Τσαντλί.

Στο β' μέρος, το Βέλγιο μπήκε πιο δυνατά, πίεσε για το γκολ και στο 66' ο Μπολί εξουδετέρωσε σουτ του Οριζί. Το 1-1 έγινε στο 70' με κεφαλιά του Φελαϊνί ύστερα από σέντρα του Ντε Μπρούιν. Στο 80' ήταν ο Μέρτενς που εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Αζαρ και σημείωσε το 2-1. Στο 84' το Βέλγιο έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ, αλλά ο Μπολί εξουδετέρωσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Φελαϊνί.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Λουκάκου (58' Οριζί), Βαν Μπόιτεν, Ντεμπελέ (65' Φελαϊνί), Αζάρ, Τσαντλί (46' Μέρτενς).

Αλγερία: Μπολί, Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Χαλισέ, Φεγκουλί, Μεντζανί (84' Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Σουντανί (66' Σλιμανί), Ταϊντέρ, Μαχρέζ (71' Λασέν), Μοστεφά.

sport24.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr