Λάουρα Νάργκες: «Είμαι ζα μαν φου-όταν μου βάζουν τρικλοποδιά μου κάνουν χάρη»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ


Η απώλεια του μπαμπά της το περασμένο έτος, οι δύσκολες στιγμές που βίωσε κατά τα πρώτα χρόνια της πορείας της στην Ελλάδα, όσοι την πολέμησαν, οι επικρίσεις που δέχθηκε πέρυσι κατά την απόπειρά της να συμμετάσχει σε θεατρική παράσταση, η συνεργασία της με τον ΑΝΤ1, η σχέση της με το Δημήτρη Δαλάκο αλλά και η θέση της πια να αντιμετωπίζει με χαμόγελο ακόμα και την πιο μεγάλη ανατροπή. Η Λάουρα Νάργες αποκαλύπτεται στο ΕΓΩ! weekly



Η χειρότερη συμπεριφορά που αντιμετώπισα είναι αυτά τα ποδαράκια που σου στήνουν για να σκοντάψεις με ένα τρόπο πολύ μαγικό που στην τελική δε μπορείς να αποδείξεις. Είναι τρελό αυτό το πράγμα. Δε μπορώ να το εξηγήσω! Χάρη μου κάνουν . Μαθαίνω περισσότερα, βλέπω τα όρια μου. Πιστεύω στη θέση ότι ο τροχός γυρνά οπότε δε με νοιάζει.Είμαι πολύ χαλαρή.


Νομίζω ότι πέρασες μία ιδιαίτερη χρονιά, δεδομένου του ότι πέραν του πρωινού προγράμματος του ΑΝΤ1 όπου έπρεπε να ανταποκριθείς με τον καλύτερο τρόπο βίωσες και τον θάνατο του πατέρα σου.


Ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά, που όντως μου έδωσε και πάρα πολλά μαθήματα.


Ποιο είναι το κυριότερο;


Αφορά στην απώλεια του μπαμπά μου, αν και δε θα ήθελα να επεκταθώ πάνω σ' αυτό το θέμα. Ότι είχα να πω το ανέφερα όταν επέστρεψα από την κηδεία του στη Γερμανία. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε την αγάπη μας και να απολαμβάνουμε κάθε δευτερόλεπτο με την οικογένειά μας και ευρύτερα τους ανθρώπους που έχουμε στην καρδιά μας.


Σε άλλαξε η απώλεια του πατέρα σου;


Νομίζω ότι θα μπορώ να μιλήσω καλύτερα για αυτό το γεγονός όταν θα έχει τοποθετήσει σωστά μέσα μου ότι έχει συμβεί, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία του πένθους, έχω αναλύσει και ψυχολογικά ξεπεράσει όσα βίωσα.


Απαιτήθηκε να επισκεφθείς ψυχολόγο προκειμένου να σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα το γεγονός;


Όχι. Δεν έχω πάει. Φυσικά δεν είμαι εναντίον. Δεν το συζητώ καν. Θεωρώ πώς όπως πονά ο λαιμός σου και πας στον παθολόγο ή το πόδι σου και επισκέπτεσαι φυσικοθεραπευτή οφείλεις όταν πονά η ψυχούλα σου να δεις έναν ψυχολόγο. Προσωπικά δεν το έχω πράξει τουλάχιστον ακόμα. Δε ξέρω αν θα το κάνωστο μέλλον.




Δεν υπάρχουν ταμπέλες στην Ελλάδα. Βλέπεις τον ηθοποιό ή ένα μοντέλο να γίνεται παρουσιαστής ή αντιστοίχως ο τρίτος έπειτα τραγουδιστής. Γιατί να μην κάνω θεατρο λοιπόν; Που είναι το πρόβλημα; Θα αποκωμήσω πέντε παραπάνω εμπειρίες. Δεν ξέρω ποιος και τι σχολίασε. Φαντάζομαι θα έχουν μιλήσει άνθρωποι πολύ μεγαλύτεροί μου και το σέβομαι αυτό. Από την άλλη θα έλεγαν στο παιδί τους “Μη δοκιμάσεις πράγματα και μην κάνεις το καλύτερο για τη ζωή σου. Είναι λάθος”


Έχεις αποδεκτεί την απώλεια;


Δεν ξέρω. Δεν είμαι καθόλου έτοιμη να μιλήσω για αυτό το γεγονός.


Επαγγελματικά θεωρώ πώς παράταυτα βίωσες ξεχωριστές εμπειρίες συμμετέχοντας τόσο στο Πρωινό όσο και σε θεατρική παράσταση. Θα συνεχίσεις την επόμενη χρονιά στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1;


Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις. Αναμένονται να γίνουν και οι υπόλοιπες. Δε μιλώ απαραίτητα για το Πρωινό. Συζητώ και για άλλα project απλώς δεν είναι αυτή την στιγμή κάτι ανακοινώσιμο.


Αισθάνθηκες ότι είχες σχετικά δευτερεύουσα θέση στο πρόγραμμα υπό την έννοια ότι αποτελούσες μέρος ενός πάνελ και κυρίως έβγαινες έξω για γυρίσματα;


Εμένα ο βασικός μου ρόλος ούτως ή άλλως ήταν πολύ συγκεκριμένος στο να κάνω διάφορες αποστολές, να τσαλακώνομαι και να καταφέρνω με τον τρόπο μου να περνούν καλά οι τηλεθεατές. Αγάπησα και έκανα με πάρα πολύ κέφι και αγάπη τις ζωντανές συνδέσεις. Είχαν πάντοτε ενδιαφέρον. Δοκιμαζόμουν κάθε φορά και με διαφορετικούς φόβους που είχα όπως το να είμαι σε ύψος ή στην θάλασσα. Βίωσα εμπειρίες που ίσως στην ζωή μου να μη αντιμετώπιζα ποτέ.




Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά ανέφεραν ότι την επόμενη σαιζόν θα παραμείνει η ομάδα της εκπομπής ως έχει.


Εμένα ούτως ή άλλως το συμβόλαιο μου έχει λήξει γιατί ήταν μονοετές. Ευρύτερα πια έχω διάφορες συζητήσεις.


Άρα είσαι σε επαφή και με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς;


Υπάρχουν διάφορες προτάσεις και τις εξετάζω. Δεν είναι ακόμη τίποτα ανακοινώσιμο.


Μεγάλωσες στη Γερμανία. Δέχθηκες ποτέ ρατσισμό επειδή είσαι μισή Ελληνίδα;


Ποτέ. Οι Γερμανοί αγαπούν πολύ την Ελλάδα, λατρεύουν πάντα την ελληνική κουζίνα. Θυμάμαι τους άρεσε πολύ ότι είχα ταπεραμέντο στις συζητήσεις. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ρατσισμό.


Σου λείπει η οικογένειά σου;


Εξαρχής μου έλειπε. Απλώς έπειτα από έξι χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα έχω μάθει να το χειρίζομαι καλύτερα συναισθηματικά. Έχω αποδεκτεί ότι θα συναντιόμαστε μία με δύο φορές τον χρόνο. Μας έχει βοηθήσει ευτυχώς πολύ η τεχνολογία. Μόνο και μόνο τις βιντεοκλήσεις που μπορείς να κάνεις και να βλέπεις τον άλλο έστω ηλεκτρονικά είναι καλύτερο από το να στέλνεις ένα γράμμα και να περιμένεις δύο εβδομάδες να φτάσει.




Δεν σκέφθηκες να προσπαθήσεις να κάνεις αντίστοιχα βήματα στην εκεί τηλεόραση;


Όχι ποτέ. Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να ζήσω εδώ. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να έρθω στα δεκαεπτά μου εδώ. Το απολαμβάνω και έχω σκοπό ακόμα να μείνω


Ποια είναι η πιο δύσκολη στιγμή που έχεις βιώσει εδώ;


Η αρχή μέχρι να προσαρμοστώ και να μάθω τη νοοτροπία ήταν τρομερά δύσκολη Μεγάλωσα μέ την γερμανική νοοτροπία. Βίωσα μοναξιά ειδικά το πρώτο διάστημα. Έπρεπε να έχεις τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά για να αντιληφθείς τι γίνεται και να καταφέρεις να επιβιώσεις. Μπήκα κατευθείαν στο MAD ούσα μόλις δεκαεπτά ετών. Μου έλειπαν οι φίλοι μου.


Πώς το διαχειρίστηκες;


Αναγκάστικα να μεγαλώσω απότομα, να αποδεκτώ ότι συμβαίνει. Έλεγα πώς για ότι βιώνω υπάρχει ένας λόγος. Με βοηθήσε στο να ωριμάσω.


Υπήρξε στιγμή που δεν άντεξες, που είπες “Θα φύγω”;


Δε το βάζω εύκολα κάτω. Έχω πολύ πείσμα.




Βίωσες κατάθλιψη το πρώτο διάστημα στην Ελλάδα;


Πέρασα περιόδους μελαγχολίας. Δεν έχω πέσει στα πατώματα, δεν κατέληξα με χάπια αλλά βίωσα στάδια μελαγχολίας.


Πώς λειτουργούσες τότε;


Επειδή μου αρέσει πολύ η ψυχολογία και αναλύω κάθε άνθρωπο έψαχνα πάντοτε να ψάχνω για ποιο λόγο ζω το οτιδήποτε, ούσα πολύ ειλικρινής με τον εαυτό μου.Όταν αντιλαμβανόμουν τους λόγους έμπαινα στη διαδικασία να διαφοροποιήσω κάθε τι και να χαμογελάσω ξανά. Δεν είναι καλό να αφήνεις να μπαίνει αρνητική ενέργεια μέσα σου. Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Γι' αυτό λέμε άλλωστε ότι ο χειρότερος εχθρός είναι ο εαυτός μας. Πρέπει πάντοτε να είμαστε θετικοί, χαμογελαστοί, να πιστεύουμε στο καλό και ότι όλα θα γίνουν πραγματικά καλά. Όσο πιο θετικά σκέπτεσαι έλκεις όμορφα πράγματα προς τα μέρος σου. Η αρνητικότητα τραβά το κακό. Ζούμε μια φορά. Πρέπει να το απολαμβάνουμε γιατί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα γύρω μας.


Πότε το αντιλήφθηκες ;


Αρκετά νωρίς. Δεν χρειάζεται να αποκομήσω προσωπικά εμπειρίες για να το αντιληφθώ. Και όταν αντιστοίχως τις βιώνουν οι άνθρωποι γύρω μου επίσης καταγράφω τι συμβαίνει και το μαθαίνω απ΄αυτό.


Σε πολέμησαν στην πορεία σου;


Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που λίγο πολύ ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθεί κάτι να κάνει. Είμαι ζαμαν φου. Αν κάποιος λειτουργήσει ενάντιον μου λέω ...δικό του πρόβλημα, γιατί ο άλλος τελίκά ασχολείται μαζί μου. Εγώ απλά υπάρχω και κάνω τη δουλειά μου.


Η χειρότερη συμπεριφορά που αντιμετώπισες;


Αυτά τα ποδαράκια που σου στήνουν για να σκοντάψεις με ένα τρόπο πολύ μαγικό που στην τελική δε μπορείς να αποδείξεις. Είναι τρελό αυτό το πράγμα. Δε μπορώ να το εξηγήσω! Χάρη μου κάνουν. Μαθαίνω περισσότερα, βλέπω τα όρια μου. Όσο πιο νωρίς γίνονται αυτά τόσο καλύτερα για εμένα. Είμαι μόλις 24 ετών. Είμαι έξι χρόνια σ' αυτή τη δουλειά. Δεν χρειάστηκε να φτάσω 30 ετών για να μπω μετά σε ένα επαγγελμα. Μπήκα νωρίς στον κόσμο της σόουμπιζ. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πιστεύω στη θέση ότι ο τροχός γυρνά οπότε δε με νοιάζει.Είμαι πολύ χαλαρή.




Το χειμώνα έπαιξες στο θέατρο και ουκ ολίγοι ακόμη και συνάδελφοι σου δε μιλήσαν με ακρως κολακευτικά λόγια.


Εννοείς την άποψη του Ορέστη Τζιόβα. Το είχαμε συζητήσει και μου είχε πει “Δεν εννουσα όσα ειπα. Απευθύνονταν στο θεατρικό κοινό”. Για εμένα τελείωσε αυτή η ιστορία και ούτε ασχολούμαι πια με τις δηλώσεις του Ορέστη. Αυτό που έχω να πω είναι ότι θα μπω στη διαδικασία να κάνω πράγματα που μου αρέσουν και αγαπώ. Θέλω να βιώσω εμπειρίες. Δεν υπάρχουν ταμπέλες στην Ελλάδα. Βλέπεις τον ηθοποιό ή ένα μοντέλο να γίνεται παρουσιαστής ή αντιστοίχως ο τρίτος έπειτα τραγουδιστής. Γιατί να μην κάνω θεατρο λοιπόν; Που είναι το πρόβλημα; Θα αποκωμήσω πέντε παραπάνω εμπειρίες. Δεν ξέρω ποιος και τι σχολίασε. Φαντάζομαι θα έχουν μιλήσει άνθρωποι πολύ μεγαλύτεροί μου και το σέβομαι αυτό. Από την άλλη θα μπορούσα να είμαι το παιδί τους ηλικιακά. Θα έλεγαν στο παιδί τους “Μη δοκιμάσεις πράγματα και μην κάνεις το καλύτερο για τη ζωή σου. Είναι λάθος”


Σε στεναχώρησαν όσα ελέχθησαν;


Καθόλου. Είμαι ζαμαν φου. Εμένα με ενδιαφέρει να κάνω την πορεία μου, το κομμάτι μου, ότι επιθυμώ. Δεν ενοχλώ κανένα και ούτε θέλω να με ενοχλούν. Το πώς λαμβάνει καθετι οποιοσδήποτε είναι δικό του πρόβλημα.


Εδώ και μερικά χρόνια είσαι με το Δημήτρη Δαλάκο. Είναι έρωτας ζωής;


Προφανώς το ότι είμαι με έναν άνθρωπο τόσα χρόνια σημαίνει ότι τον αγαπώ όπως είναι! Αλλιώς θα είχα φύγει.


Τι θα ήθελες να σου φέρει από εδώ και πέρα ο χρόνος;


Όσο κλισε και να είναι γιατί τελικά αυτό είναι το νόημα θα ήθελα να έχω υγεια και πραγματικούς ανθρώπους δίπλα μου να αγαπώ και να με αγαπουν. Όλα τα άλλα έρχονται. Από τους ανθρώπους σου θα λάβεις τη δύναμη να κατακτήσεις όποιο όνειρο θέλεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr