Ο Τομ Χανκς στα χέρια πειρατών, ένα δράμα φαντασίας, κινούμενα σχέδια αλλά και ασπρόμαυρη του 1941 είναι οι ταινίες της εβδομάδας που έρχεται

Μια αληθινή ιστορία σύγχρονης πειρατείας, μια τραγική ιστορία οδύνης και απώλειας, ένα δράμα φαντασίας, μια κωμωδία, κινούμενα σχέδια για όλη την οικογένεια, μια - γεμάτη μουσική - ταινία τεκμηρίωσης και μια ασπρόμαυρη κλασική σάτιρα του 1941 θα συντροφεύσουν αυτή την κινηματογραφική εβδομάδα όσους επιλέξουν ως παρέα τη συντροφιά της μεγάλης οθόνης, σύμφωνα με το naftemporiki.gr.



«Captain Phillips»



Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το δραματικό βιογραφικό θρίλερ του Πολ Γκρίνγκρας, «Captain Phillips», καταγράφει την πολύπτυχη ιστορία σύγχρονης πειρατείας, που συγκλόνισε την Αμερική το 2009 -το πρώτο περιστατικό κατάληψης αμερικανικού πλοίου τα τελευταία 200 χρόνια.

 «Μείνε δίπλα μου»



Με φόντο τις αχανείς εκτάσεις του Τέξας και τη δεκαετία του ’70, η σχέση ενός ερωτευμένου ζευγαριού μετατρέπεται σε τραγική ιστορία οδύνης και απώλειας, στο δράμα του Ντέιβιντ Λόουερι, «Μείνε δίπλα μου».


«Ο αφρός των ημερών»



Το γαλλικό δράμα φαντασίας του Μισέλ Γκοντρί, «Ο αφρός των ημερών», αφηγείται τη σουρεαλιστική και ποιητική ιστορία ενός εφευρετικού και ιδεαλιστή νέου και μιας νεαρής κοπέλας, η οποία πάσχει από μια σπάνια ασθένεια: ένα λουλούδι μεγαλώνει στους πνεύμονες της.

«Δον Ζουάν»



Στην κωμωδία του Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, «Δον Ζουάν», ένας όμορφος και παλαιών αρχών τύπος, που βρίσκει την ευτυχία βλέποντας σεξουαλικό υλικό στον υπολογιστή του, συναντά μία όμορφη και, επίσης, παλαιών αρχών κοπέλα και αγωνίζονται μαζί ενάντια στη γεμάτη ψευδείς φαντασιώσεις κουλτούρα των μίντια.


«Βρέχει κεφτέδες 2 - 3D»



H οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων των Κόντι Κάμερον και Κρις Περν, «Βρέχει κεφτέδες 2 - 3D», επιστρέφει με τους χαριτωμένους τρισδιάστατους χαρακτήρες της, οι οποίοι πρέπει να σώσουν την ανθρωπότητα από μια κακόβουλη μηχανή, που δημιουργεί υβρίδια ζωικών τροφίμων.

«OST - Original Soundtrack»



 Η ανεξάρτητη παραγωγή του 2012, των Φάνη Λογοθέτη και Σπύρου Ανδρεάδη, «OST - Original Soundtrack», είναι μια ταινία τεκμηρίωσης, που παρουσιάζει συνεντεύξεις από επαγγελματίες του σινεμά, της μουσικής και των τεχνών.

«Ο λαός προστάζει»



Η ασπρόμαυρη κλασική σάτιρα του 1941 του Φρανκ Κάπρα, «Ο λαός προστάζει», παραμένει διαχρονική και πάντα επίκαιρη, σχολιάζοντας με καυστικότητα τη δύναμη του Τύπου και την επιρροή των ΜΜΕ, που διαμορφώνουν στάσεις ζωής και απόψεις του κοινωνικού συνόλου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ