Κατερίνα Ευαγγελάτου: Με αρχαιοελληνική δημιουργία της Ιωάννας Κουρμπέλα στον Ιππόλυτο του Ευριπίδη στην Επίδαυρο (φωτό)

Το Εθνικό Θέατρο άνοιξε το φετινό φεστιβάλ Επιδαύρου την Παρασκευή με τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου

Η πρεμιέρα του Ιππόλυτου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου με το Εθνικό Θέατρο συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και αποδείχθηκε ανεπανάληπτη εμπειρία για τους θεατές

Ένας δυνατός θίασος 24 ηθοποιών και τεσσάρων μουσικών μάγεψε το κοινό.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, διακεκριμένη σκηνοθέτης και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, έβαλε τη δημιουργική υπογραφή της στη σκηνοθεσία της παράστασης και χειροκροτήθηκε από το πολυπληθές κοινό.

Ο Ιππόλυτος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο το 1937 σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ροντήρη, με Ιππόλυτο τον Αλέξη Μινωτή και Φαίδρα την Κατίνα Παξινού. To 1953, ανέβηκε ξανά από το Εθνικό Θέατρο στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και πάλι σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη, και το επόμενο καλοκαίρι στην Επίδαυρο, με Ιππόλυτο τον Αλέκο Αλεξανδράκη και Φαίδρα την Έλσα Βεργή, εγκαινιάζοντας άτυπα τον θεσμό των Επιδαυρίων που την επόμενη χρονιά (1955) καθιερώθηκε επίσημα με την ίδια παράσταση.

 

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, για την μαγική βραδιά επέλεξε ένα ονειρικό λευκό φόρεμα της Ιωάννας Κουρμπέλα. 

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια, δημιούργησε το φόρεμα σε αρχαιοελληνικό στυλ, το οποίο είχε πάνω μαύρες λεπτομέρειες και ταίριαζε στο ύφος του θεάτρου. 

 

 

Γράφει σε ανάρτησή της στο Instagram η Ιωάννα Κουρμπέλα:'' Από τα επιλεγμένα στο χέρι υφάσματα μέχρι το λεπτό κέντημα, αυτή η κατά παραγγελία δημιουργία είναι μια πραγματική απόδειξη της τέχνης και του πάθους που τροφοδοτούν το όραμά μας''. 

 

Σε μια άλλη γράφει: ''Μπείτε στον κόσμο της Ιωάννας Κουρμπέλα, όπου κάθε φόρεμα κατασκευάζεται σχολαστικά από την αρχική ιδέα του σχεδιασμού μέχρι την τελική δημιουργία. Η αφοσίωσή μας στην υψηλή ραπτική εκτείνεται πέρα από την απλή πράξη του ντυσίματος- πρόκειται για μια καθηλωτική εμπειρία που περικλείει την ουσία της πολυτέλειας. Με απαράμιλλη προσοχή στη λεπτομέρεια, η ομάδα των εξειδικευμένων τεχνιτών μας δίνει ζωή σε κάθε φόρεμα, μετατρέποντας το ύφασμα σε φορέσιμη τέχνη''. 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ