Nιλ Σμίθ: Αυτός είναι ο νέος σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ του Ηνωμένου Βασιλείου – Ήταν pop star, gay είδωλο & καρδιοκατακτητής (φωτό)

«Είναι ένας πολύ-πολύ όμορφος άνθρωπος», δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος των Εργατικών.

Νιλ Σμιθ ξεκίνησε την καριέρα του στην μουσική πριν από 16 χρονιά ως μέλος του συγκροτήματος Clean Bandit, τώρα βρίσκεται στα κυβερνητικά κτίρια ως σύμβουλος της υπουργού Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρέιτσελ Ριβς.

Όσο ο Νιλ Σμιθ ήταν στο συγκρότημα είχαν κερδίσει τον Ιανουάριο του 2014 ένα βραβείο Grammy.

Δυο χρόνια αργότερα, ο βιολιστής και πιανίστας, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από το συγκρότημα.

«Έμαθα τόσα πολλά και είδα τόσα πολλά πράγματα και όλα θα μείνουν μαζί μου για πάντα. Η υποστήριξή σας για τη μουσική και μόνο για μένα, γενικότερα, είναι ένα από τα πιο τρελά και εκπληκτικά πράγματα που έχω ζήσει ποτέ», είχε πει.

Ο Νιλ Σμιθ όπως έχει γίνει γνωστό μόνο απαρατήρητος δεν είναι στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο λόγος είναι ότι ο Νίλ ήταν όχι μόνο ποπ σταρ, αλλά και γκέι είδωλο και καρδιοκατακτητής, καθώς είναι και κούκλος.

Ο μουσικός τώρα έχει αναλάβει ισχυρό ρόλο ως ο κύριος πολιτικός σύμβουλος του Εργατικού Κόμματος για την πολιτική που επηρεάζει το Σίτι του Λονδίνου.

«Είναι ένας πολύ-πολύ όμορφος άνθρωπος», δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος των Εργατικών. «Είναι λίγο ποπ σταρ, αλλά δεν σου το τρίβει στη μούρη. Είναι ένα είδος ήρεμου, σίγουρου coolness», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι έχει μεταπτυχιακά στο Κέμπριτζ και εντάχθηκε στο think tank του Institute for Fiscal Studies ως ερευνητής οικονομολόγος. 

Το 2019 βρέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ως ανώτερος σύμβουλος πολιτικής και λίγα χρόνια μετά έγινε μέλος της στενής ομάδας της Ριβς.

«Γνώριζε τα πράγματα, ήταν εύγλωττος και ευχάριστος», δήλωσε ένας οικονομικός λομπίστας που τον συνάντησε. «Δεν ήξερα ότι ήταν σε ροκ συγκρότημα! Είχε ένα μεγάλο σκουλαρίκι, αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία σε αυτό».

Διαβάστε ακόμα: Top Woman, η Rachel Reeves: Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής των Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου – Έχει 2 παιδιά & λατρεύει το καραόκε η «Σιδηρά Κυρία» (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ