Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο-Σ διασυρμός της Βραζιλίας από την Γερμανία με 7-1! Με 5-0 προηγήθηκαν τα Πάντσερ στο πρώτο ημίχρονο! Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών ο Κλόζε! (φωτό - βίντεο)

Η Εθνική Γερμανίας διασύρει με 7-1 την αντίστοιχη της Βραζιλίας, μέσα στην έδρα της στο "Εστάντιο Μινεϊράο" του Μπέλο Οριζόντε με τον Μίροσλαβ Κλόζε με το γκολ που πέτυχε να ξεπερνά τον Ρονάλντο και να γίνεται ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών.



Γερμανικός εφιάλτης στην Βραζιλία

Ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι πήρε τις πιο λογικές αποφάσεις, βάζοντας στην 11άδα τον Μπερνάρντ αντί του Νεϊμάρ (τραυματίας) και τον Ντάντε αντί του Τιάγκο Σίλβα (τιμωρημένος), επέστρεψε από τιμωρία ο Λουίζ Γκουστάβο και πήρε την θέση του Παουλίνιο, ενώ ο Μάικον παρέμεινε βασικός και ο Ντάνι Άλβες στον πάγκο.

Ο Γιόακιμ Λεβ επέλεξε ακριβώς τους ίδιους 11 με τον προημιτελικό με την Γαλλία, δηλαδή δεξί μπακ ο Λαμ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κλόζε.

Ο βραζιλιάνικος εφιάλτης ξεκίνησε στο 11ο λεπτό, με τον Τόμας Μίλερ να ανοίγει το σκορ με το 5ο του γκολ στην διοργάνωση, για να ακολουθήσει η καταιγίδα!

Το σκορ στο 29' ήταν 0-5, με τους Γερμανούς να πετυχαίνουν 4 γκολ μέσα σε 7 λεπτά, ενώ τρία γκολ (από το 2ο μέχρι το 4ο) μπήκαν μέσα σε 179 δευτερόλεπτα! Ο Μίροσλαβ Κλόζε στο 23', ο Τόνι Κρόος στο 24' και το 26' και ο Σάμι Κεντίρα στο 29'.

Όλα αυτά μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση. Η άμυνα της "σελεσάο" απλά... πελαγοδρομούσε, η απουσία του Τιάγκο Σίλβα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, τα "πάντσερ" έκαναν πασούλες μέσα στην περιοχή και τις περισσότερες φορές σκόραραν με εξουδετερωμένο τον Ζούλιο Σέζαρ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Βραζιλιάνους να χάνουν ευκαιρίες με τους Οσκάρ και Παουλίνιο, αλλά μέχρι εκεί, με το 0-6 να έρχεται στο 69' με τον Αντρέ Σέρλε, ο οποίος σκόραρε ξανά στο 79' για το 0-7 με τρομερό γκολ και οι οπαδοί της "σελεσάο" αποθέωσαν τους Γερμανούς! Γκολ της τιμής από τον Οσκάρ στο 90' για το τελικό 1-7.

 
Η φάση του αγώνα

Τι να διαλέξει κανείς; Το 1-0 από Τόμας Μίλερ, το 2-0 με το ιστορικό γκολ του Κλόζε; Όχι το 6ο γκολ, όχι το 7ο, αλλά το 5ο, εκεί που η καταιγίδα ολοκληρώθηκε στο 29ο λεπτό, με τον Σάμι Κεντίρα να κάνει το 0-5.

Ο διαιτητής

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η διαιτησία του Μεξικανού, Μάρκο Αντόνιο Ροντρίγκες και γιατί ήταν καλή και γιατί δεν γίνεται να ασχοληθείς με τον διαιτητή όταν το σκορ είναι 0-5 στο 29'. Οι Βραζιλιάνοι πάντως... βουτούσαν για πέναλτι, ο Μεξικανός δεν "τσίμπησε".

  Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Το καλύτερο ματς του Τόνι Κρόος στην διοργάνωση (προφανώς και της Γερμανίας). Ο άσος της Μπάγερν έκανε ότι ήθελε στο κέντρο, έβαλε δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά και είχε την ασίστ στο 0-1 από τον Τόμας Μίλερ. Έκανε 71 πάσες, οι 66 ήταν επιτυχημένες.

  Μας άρεσε

Τέταρτο Μουντιάλ ο Μίροσλαβ Κλόζε, τέταρτη φορά στα ημιτελικά και έκανε το ιστορικό ρεκόρ. Έφτασε τα 16 γκολ σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Ρονάλντο, ο οποίος πικραμένος τον παρακολουθούσε από τα δημοσιογραφικά θεωρεία (σχολιαστής).

  Δεν μας άρεσε

Σε όλο το τουρνουά δεν άρεσε σε κανέναν η Βραζιλία. Σε καμία περίπτωση δεν άξιζε το τρόπαιο και μέχρι τα ημιτελικά έφτασε λόγω έδρας. Χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες της, Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα, δεν είχε τύχη, όμως δεν είχε και ψυχή. Μόνο στον εθνικό ύμνο υπήρχε αυτή, μετά τίποτα, μόνο κλάματα. Απαράδεκτοι και οι Βραζιλιάνοι που αποδοκιμάζουν τον Φρεντ, το εύκολο θύμα, όταν πέρσι έβαζε δύο γκολ στον τελικό του Συνομοσπονδιών κανείς δεν έκανε παράπονα, ενώ όλοι ξέρουν πως δεν υπάρχει παίκτης να τον τροφοδοτήσει (πχ Ροναλντίνιο και Κακά).

 

 


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ