Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μακαρονάδα με ρόκα, μοσχολέμονο και ντοματίνια - ελαφρύ & εύκολο φαγητό

Θα σας πάρει περίπου 25 λεπτά για να φτιάξετε την νόστιμη αυτή μακαρονάδα

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγέτι  Νο. 6

2 κ.σ. + 1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 μοσχολέμονα (ξύσμα + χυμός)

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. αλάτι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένο

500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

75 γρ (½ φλ.) παρμεζάνα, τριμμένη

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.

2 Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Ενώ σοτάρουμε, ρίχνουμε και το ξύσμα από τα μοσχολέμονα. Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε μια πρέζα πιπέρι καγιέν στο μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου.

3 Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε 2-3 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν και 1/3 φλ. ελαιόλαδο στο μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου.

4 Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα επιστρέφουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού-σκόρδου.

5 Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό από τα μοσχολέμονα, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σβήνουμε τη φωτιά.

6 Προσθέτουμε τη ρόκα, ανακινούμε την κατσαρόλα να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι, μέχρι να μαραθεί λίγο η ρόκα.

7 Μόλις μαραθεί η ρόκα, προσθέτουμε τα τεμαχισμένα ντοματίνια και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr