Θλίψη στο Χόλιγουντ: Πέθανε ο οσκαρικός ηθοποιός William Hurt - το αντίο του Antonio Banderas (φωτό & βίντεο)

Η ανακοίνωση του γιου του

Ο Αμερικανός ηθοποιός William Hurt, διάσημος για τους ρόλους σε πασίγνωστες ταινίες, όπως μεταξύ άλλων «Η Μεγάλη Ανατριχίλα» (The Big Chill, 1983), βραβευμένος με Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου για «Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης »(Kiss of the Spider Woman, 1985), πέθανε χθες Κυριακή σε ηλικία 71 ετών.

«Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια Χερτ θρηνεί τον θάνατο του William Hurt, αγαπημένου πατέρα και οσκαρικού ηθοποιού, τη 13η Μαρτίου 2022, μία εβδομάδα πριν από τα 72α γενέθλιά του», ανέφερε ανακοίνωση του γιου του ηθοποιού. 

 

 

 

 

Τον Μάιο του 2018, ο Hurt, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη σε τελικό στάδιο, πάντως σύμφωνα με τον γιο του ο Hurt «πέθανε ειρηνικά, πλαισιωμένος από την οικογένειά του, από φυσικά αίτια».

«Θρυλικός», «αγαπημένος», «κυρίαρχος» και «απίστευτος» ήταν μόνο μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποίησαν για να τον περιγράψουν, διάσημοι ηθοποιοί και συνεργάτες του, που τον αποχαιρέτησαν μέσα από γτα social media.

 

 

Ο Antonio Banderas έγραψε στο Twitter «ένας σπουδαίος ηθοποιός μας άφησε». «Άλλη μια μεγάλη απώλεια στην κοινότητα της υποκριτικής. Μεγάλος ηθοποιός, μεγάλο μυαλό» θα γράψει από πλευράς του ο ηθοποιός Mark Rufallo.

 

 

Μερικά από τα tweets διασήμων για τον θάνατο του William Hurt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για τον William Hurt

Γεννήθηκε το 1950 στην Ουάσινγκτον και σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή Juilliard της Νέας Υόρκης.

 Έγινε ευρέως γνωστός το 1985, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία Το φιλί της γυναίκας αράχνης, όπου υποδύθηκε τον φυλακισμένο Λουίς Μολίνα. Για τον ρόλο αυτό, κέρδισε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, το BAFTA A' Ανδρικού Ρόλου και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ των Καννών ενώ προτάθηκε και για Χρυσή Σφαίρα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nawaiwaqt (@nawaiwaqt)

 

 

 

Στη συνέχεια, έπαιξε στις ταινίες Παιδιά ενός κατώτερου θεού και Το κύκλωμα και έλαβε ξανά υποψηφιότητα για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού ρόλου. Το 2005 έπαιξε στο Τέλος της βίας του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ και προτάθηκε για το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου.

Επίσης, έχει συμμετάσχει στις τηλεοπτικές σειρές Damages και Too Big to Fail και έχει λάβει υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ