Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σαλάτα με αρακά, φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο, πατάτες & αυγά ποσέ - «πεθαίνουμε» να την δοκιμάσουμε

Μια νόστιμη και χορταστική πρόταση

ΥΛΙΚΑ

2 πατάτες

1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, τριμμένο

100 γρ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια

100 γρ. φέτες φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο, κομμένες σε μικρά κομμάτια

150 γρ. αρακά, βρασμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ κ.γ. κόλιανδρο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 αβγά

2 κ.γ. ξύδι

1 μικρή κόκκινη, γλυκιά πιεπεριά, κομμένη σε φέτες, για γαρνιτούρα

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα: Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά.

Σουρώνουμε και αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη να κρυώσουν λίγο. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά καρέ και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα καρέ πατάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα αβγά ποσέ: Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε το ξύδι. Σπάμε τα αβγά σε μικρές κούπες, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα προσθέσουμε στο νερό. Αφού το νερό βράσει, χαμηλώνουμε το κύπελλο στο νερό και αφήνουμε το κάθε αβγό μέσα στο νερό. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι για 3 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα αβγά από το νερό.

Για τη σύνθεση: Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα, τοποθετούμε από πάνω από ένα αβγό ποσέ, γαρνίρουμε με την πιπεριά, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr