Τα παιδιά σας καταστρέφουν τα παιχνίδια τους; Αυτά είναι 4 «κόλπα» για να το αντιμετωπίσετε

Υπάρχουν παιδιά που καταστρέφουν τα παιχνίδια τους κατά λάθος, από απροσεξία ή χρησιμοποιώντας τα με λάθος τρόπο.

Υπάρχουν παιδιά που καταστρέφουν τα παιχνίδια τους κατά λάθος, από απροσεξία ή χρησιμοποιώντας τα με λάθος τρόπο. Τα παιδιά έχουν πολλούς λόγους που τους ωθούν στην καταστροφή των παιχνιδιών τους, οι οποίοι οφείλονται στην έντονη επιθυμία τους να ανακαλύψουν πώς αυτά λειτουργούν.



Βοηθώντας το παιδί να διαχειριστεί αυτή τη συμπεριφορά, θα το οδηγήσετε να αναπτύξει το αίσθημα του αυτοελέγχου:

-Αντιμετωπίστε το πρόβλημα. Ο παιδίατρος William Sears ενθαρρύνει τους γονείς να χρησιμοποιούν τις φυσικές συνέπειες των πράξεων των παιδιών όποτε είναι δυνατόν. Αυτό επιτρέπει στο παιδί να αισθανθεί την πλήρη επίδραση της άσχημης συμπεριφοράς του. Δείξτε στο παιδί τα αποτελέσματα της καταστροφής του παιχνιδιού. Μαζέψτε τα κομμάτια και εξηγήστε του ότι πλέον δεν λειτουργεί. Εάν το παιδί κλάψει βλέποντας τα αποτελέσματα των ενεργειών του, μην υποκύψετε αλλά πείτε του ότι λυπάστε πραγματικά και αφήστε το να ηρεμήσει.

-Βοηθήστε το παιδί να επανορθώσει. Αν είναι δυνατόν, συνεργαστείτε για να επισκευάσετε το παιχνίδι. Είναι σημαντικό για εκείνο να καταλάβει ότι η καταστροφή διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα, αλλά η επισκευή πολύ περισσότερο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το παιχνίδι είναι πιθανό να μην μπορεί να επισκευαστεί. Οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν προσεκτικά τα σπασμένα παιχνίδια για να βεβαιωθούν ότι δεν αποτελούν κίνδυνο πνιγμού. Αν το παιχνίδι έχει σπάσει σε πολύ μικρά και αιχμηρά κομμάτια, θα ήταν προτιμότερο να το πετάξετε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ